4 Νοε 2012

Ο Σαμαράς πρέπει να έχει την τύχη του Παπανδρέου και του Παπαδήμου, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ


Τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού στρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ. «Ο κ.Σαμαράς πρέπει να έχει σύντομα την τύχη του κ.Παπανδρέου και του κ.Παπαδήμου» λέει και τονίζει ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην μνημονιακή πολιτική. «Βαθμό κάτω από τη βάση» βάζουν στον...
πρωθυπουργό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον εκπρόσωπό τους, Χρήστο Ζώη να κάνει λόγο για μία «απογοητευτική ομιλία». «Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά είναι η φωνή των μονοπωλίων» λέει το ΚΚΕ.

«Το μνημόνιο είναι η καταστροφή. Σημαίνει καταστροφή των δυνατοτήτων της χώρας για ανάπτυξη, διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση του κοινωνικού κράτους, φτώχεια, ανεργία, λουκέτα σε επιχειρήσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

»Κάθε υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα περικοπούν εκ νέου μισθοί και συντάξεις, είναι τόσο φερέγγυα όσο και οι υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης και αλλαγής της ασκούμενης πολιτικής. Στην πραγματικότητα η ψήφιση και νέων μνημονιακών μέτρων θα οδηγήσει σε ένα νέο σπιράλ λιτότητας και ύφεσης που θα δικαιολογεί για τα μνημονιακά κόμματα τη λήψη πρόσθετων μέτρων» τονίζει.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι η μόνη στάση ευθύνης και αξιοπρέπειας είναι αυτή της καταψήφισης του συνόλου των μέτρων και του προϋπολογισμού.

«Βαθμό κάτω από τη βάση» βάζουν στον πρωθυπουργό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον εκπρόσωπό τους, Χρήστο Ζώη να κάνει λόγο για μία «απογοητευτική ομιλία».

«Όταν κ. Σαμαρά αντιγράφετε από την κόλλα του κ. Παπανδρέου, του χειρότερου συμμαθητή σας, τότε θα πρέπει να αναμένετε ότι θα μείνετε μετεξεταστέος».

»Αυτά που είπατε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για να πείσετε τους βουλευτές, δεν μπορεί να τα πιστεύετε ούτε εσείς, καθώς αποδεικνύεστε ο πιο πιστός φίλος των τραπεζών, μακριά από τους πόθους και τις ελπίδες των Ελλήνων, αδύναμος και άβουλος να κάνετε οποιαδήποτε πραγματική διαπραγμάτευση, να υπερασπιστείτε εθνικές κόκκινες γραμμές και να ανταποκριθείτε έστω και στις ισχνές προεκλογικές δεσμεύσεις με τις οποίες εξαπατήσατε και υφαρπάξατε την ψήφο των πολιτών» τονίζει.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά είναι η φωνή των μονοπωλίων, που επιδιώκουν την έξοδο από την κρίση, με τον λαό πτωχευμένο και χρεοκοπημένο».

(in.gr)