7 Νοε 2012

Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο


Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και με συνεχείς αντεγκλήσεις μεταξύ βουλευτών συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου, η οποία κινδύνευσε να τιναχθεί στον αέρα αργά το απόγευμα, όταν οι υπάλληλοι της Βουλής αποφάσισαν να κατεβούν σε απεργία, επειδή με ειδική ρύθμιση ο υπουργός Οικονομικών καταργούσε το...
μισθολογικό τους αυτοδιοίκητο και τους ενέτασσε στο ενιαίο μισθολόγιο.

Μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Βουλής την ψήφιση των μέτρων πάση θυσία σήμερα, ο Γιάννης Στουρνάρας απέσυρε την επίμαχη ρύθμιση, η οποία συνάντησε τη σθεναρή αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ, ζητώντας την παραίτησή του.

Συγκεκριμένα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ ζήτησαν από τον Γιάννη Στουρνάρα να αποσύρει τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Μάλιστα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση επειδή, λόγω της ξαφνικής απεργίας των υπαλλήλων, ήταν δύσκολη η τήρηση των πρακτικών.

Ακολούθησε παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, ο οποίος εξέφρασε την απορία «πώς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα εξηγήσουν στους διαδηλωτές του Συντάγματος την εξαίρεση των υπαλλήλων της Βουλής από τις περικοπές».

Σε ανάλογο ύφος,  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε για «υποκρισία» του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο θέμα.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε  ο Σύλλογος των υπαλλήλων της Βουλής θα συμμετάσχει στην απεργία «σε περίπτωση που επιχειρηθεί καταστρατήγηση άρθρων του Συντάγματος, διότι διαφαίνεται προσπάθεια κατάλυσης επί της ουσίας της συνταγματικής επιταγής για διάκριση των εξουσιών, με κατάργηση της αυτοτέλειας της Βουλής και παραβίαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος, με κενού περιεχομένου ρυθμίσεις, για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο».