10 Δεκ 2012

Βενεζουέλα: Ο Τσάβες έχρισε διάδοχο και επέστρεψε στην Κούβα για νέα επέμβαση


Εσπευσμένα στην Κούβα για νέα επέμβαση για την αφαίρεση κακοήθους όγκου επιστρέφει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, όπως ανέφερε ο ίδιος σε τηλεοπτική του εμφάνιση, όπου έχρισε διάδοχό του, σε περίπτωση που η υγεία του δεν ανακάμψει, τον αντιπρόεδρο της χώρας Νικολά Μαδούρο.

Οπως ανέφερε ο...
58χρονος ισχυρός άνδρας της Λατινικής Αμερικής και ορκισμένος εχθρός των ΗΠΑ, ο καρκίνος για τον οποίο έχει κάνει τρεις επεμβάσεις από τον Ιούνιο του 2011 και αρκετές χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες, επανεμφανίσθηκε και θα πρέπει να κάνει ακόμη μία επέμβαση. «Με τη βοήθεια του Θεού, όπως και τις προηγούμενες φορές θα βγω νικητής από αυτό» δήλωσε, λίγο πριν χρίσει διάδοχό του τον Μαδούρο, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να θεραπευτεί.

Η τηλεοπτική του εμφάνιση, η οποία μεταδόθηκε και στην Κούβα, προκάλεσε μαζικές συγκεντρώσεις των υποστηρικτών του σε πολλές κεντρικές πλατείες πόλεων της Βενεζουέλας οι οποίοι προσευχήθηκαν για τον ηγέτη τους και έδειξαν την αλληλεγγύη τους.

Σε περίπτωση που εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του δεν μπορέσει να ασκήσει στο μέλλον τα καθήκοντά του, τότε η χώρα μέσα σε 30 ημέρες από τη μέρα της ανακοίνωσης της αποχώρησής του θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές. Σε αυτές εάν ο Τσάβες δεν τα καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία, υποψήφιος της κυβέρνησης θα είναι ο Μαδούρο.


(imerisia.gr)