28 Δεκ 2012

Προφυλακιστέος ο δράστης της δολοφονίας στην Ξάνθη


Με σύμφωνη γνώμη ανακριτική και εισαγγελέα, ο 27χρονος κατηγορούμενος για το βιασμό, τη δολοφονία και τον εμπρησμό της 34χρονης κοπέλας στην Ξάνθη, κρίθηκε προφυλακιστέος.
   
Νωρίτερα, εκατοντάδες πολίτες της Ξάνθης είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο και προσπάθησαν να λιντσάρουν τον 27χρονο, ενώ...
φώναζαν συνθήματα εναντίον του. Το αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσει για αρκετή ώρα η μεταγωγή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Μάλιστα ένας κάτοικος κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να χτυπήσει με δύναμη τον κατηγορούμενο. Τελικά, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να τον απομακρύνουν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου.

Αντιδρώντας στην κίνηση αυτή, οι πολίτες πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, καταλήγοντας έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν από τους αστυνομικούς να παραδώσουν τον κατηγορούμενο στον κόσμο.

Στο μεταξύ, σωματεία, σύλλογοι και φορείς της πόλης εκφράζουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους τη συμπαράστασή τους προς την οικογένεια της άτυχης κοπέλας ενώ την ίδια ώρα καταδικάζουν την πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια του 27χρονου.

Πάντως κανένας δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του 27χρονου κατηγορουμένου.

Το μεσημέρι, μέσα σε κλίμα θλίψης, παρουσία των τοπικών αρχών της Ξάνθης και εκατοντάδων πολιτών έγινε η κηδεία της άτυχης κοπέλας. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό της τους Θεού Σοφίας και οι συγκεντρωμένοι αποχαιρέτησαν την 34χρονη με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

(tvxs.gr)