20 Δεκ 2012

Επίθεση Ρουπακιώτη κατά δικαστών


Αιχμές προς τους δικαστές άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις διαρκείας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί «όνειδος να βγαίνουν έξω ακόμα και κατηγορούμενοι για κακουργήματα λόγω παρέλευσης 18μηνου» ενώ επισήμανε πως σοβαρές φορολογικές υποθέσεις έχουν «βαλτώσει».

Επιχείρησε μάλιστα να...
στείλει μήνυμα προς το Δικαστικό Σώμα αναφέροντας: «Μετά τις 19 Ιανουαρίου πιστεύω να σκεφτούν το χρέος τους στην ελληνική κοινωνία γιατί η πολιτεία θα πράξει αυτό που όφειλε. Ήρθε και η δική τους ώρα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ελληνικής κοινωνίας.»

Συγκεκριμένα, ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μαρκογιαννάκη στη Βουλή ανέφερε: «Υπάρχει δραματική υστέρηση στην οργάνωση της δικαιοσύνης. Είναι όνειδος να βγαίνουν έξω ακόμα και κατηγορούμενοι που βαρύνονται με βαριές κατηγορίες λόγω παρέλευσης του 18μηνου. Επικοινωνήσαμε με τους εισαγγελείς εφετών να μας γνωρίσουν γιατί κρατάει τόσο πολύ η διαδικασία».

Πρόσθεσε δε ότι η κατάσταση στην εκδίκαση σοβαρών οικονομικών αδικημάτων είναι «εκρηκτική» εξηγώντας «υπήρχε πρόγραμμα να εκδικαστεί το 20% των φορολογικών υποθέσεων έως την 30η Ιουνίου και το υπόλοιπο 80% έως και την 31η Δεκεμβρίου 2012, αλλά δυστυχώς έχουν βαλτώσει.

Σημείωσε όμως ότι προωθείται νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της εκδίκασης των συγκεκριμένων υποθέσεων.

(tsantiri.gr)