31 Ιαν 2013

Στουρνάρας: «Κανένας νέος φόρος στα ακίνητα»


«Δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος στα ακίνητα. Ο,τι έσοδα εξασφαλίζαμε μέχρι σήμερα από την ακίνητη περιουσία αυτά θα πάρουμε, ούτε ένα ευρώ παραπάνω» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι τα σενάρια που εξυφαίνονται για τον ενιαίο φόρο ακινήτων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ειδικά για...
τα αγροτεμάχια, ο υπουργός - μιλώντας στο Mega - διέψευσε ότι έχει αποφασιστεί η επιβολή φόρου, τονίζοντας ότι όλα ακόμη εξετάζονται.

Οι τελικές αποφάσεις για τον νέο φόρο ακινήτων δεν θα ληφθούν αύριο (Παρασκευή).

«Δεν επειγόμαστε να καταλήξουμε αύριο (Παρασκευή) για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, θα κάνουμε διάλογο» είπε ο υπουργός, καθιστώντας σαφές ότι το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης με τα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση για την εξεύρεση της δικαιότερης λύσης σχετικά με τη φορολογία ακινήτων και επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις στο ζήτημα αυτό.

Ακόμη, προανήγγειλε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, λέγοντας ότι αυτές θα εναρμονιστούν με τις εμπορικές ώστε να αντικατοπτρίζουν ό,τι ισχύει σήμερα στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης σχετικά με τους φόρους στην ακίνητη περιουσία, ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος», και προανήγγειλε μείωση της φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων όσο και ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το πρόβλημα στο οποίο βρίσκεται η κοινωνία και ότι προτεραιότητα έχει η διάσωση της χώρας.