11 Ιουν 2013

Στο εδώλιο επανήλθε ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά από πολυήμερη απουσία

Παρουσία του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων.


Μετά από πολυήμερη απουσία, ο βασικός κατηγορούμενος επανήλθε στο εδώλιο όπως προανήγγειλαν τις προηγούμενες ημέρες οι συνήγοροι υπεράσπισής του.

Στο βήμα του μάρτυρα καταθέτει η πρώην σύζυγος του Νίκου Ζήγρα. Η μάρτυρας χαρακτήρισε σκοτεινό άνθρωπο τον πρώην σύζυγό της, ενώ κατέθεσε ότι είχε γνωρίσει τον πρώην υπουργό της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε ανακοινώσει στις 24 Μαΐου ότι αποχωρεί από τη διαδικασία και θα παραμείνει στη φυλακή, «...έως ότου ασχοληθεί (σσ. το δικαστήριο) με θέματα επί της ουσίας», όπως είχε πει χαρακτηριστικά.

Με παρέμβασή του προς το δικαστήριο, ο πρώην υπουργός είχε χαρακτηρίσει τη στάση του ως διαμαρτυρία και όχι αγνόηση, με αφορμή την απόφαση της έδρας να μην κληθούν άμεσα ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ την επίδικη περίοδο, μεταξύ αυτών και ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αλλά εν καιρώ και εφόσον παραστεί ανάγκη.

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, αν και η στάση του δικαστηρίου δεν άλλαξε, δόθηκε από την υπεράσπιση του πρώην υπουργού η υπόσχεση ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα επανέλθει σύντομα, και μάλιστα με ενεργό συμμετοχή στη διαδικασία.

Την επιστροφή του πρώην υπουργού στο εδώλιο είχε προαναγγείλει στην συνεδρίαση της 4ης Ιουνίου ο συνήγορός του Λεωνίδας Κοτσαλής, επαναφέροντας, πάντως, για πολλοστή φορά και το αίτημα για την κατάθεση των μελών του ΚΥΣΕΑ την επίμαχη περίοδο, το οποίο επανέλαβε ξανά σήμερα, Τρίτη στο δικαστήριο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσαλής, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα κλήτευσης των μελών του ΚΥΣΕΑ, «βρισκόμαστε στην 16η μέρα της διαδικασίας και δεν έχουμε ακουμπήσει το θέμα της δωροδοκίας, λες και είναι ιερή αγελάδα».