20 Ιουλ 2013

Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε τα ξημερώματα την Λάρισα

Ισχυρή έκρηξη-μυστήριο σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην είσοδο υπογείου γκαράζ πολυκατοικίας στην οδό Μανδηλαρά 93, στο κέντρο της Λάρισας.



Η έκρηξη προκάλεσε αναστάτωση σε όλη την πόλη, καθώς και εκτεταμένες υλικές ζημιές σε τζαμαρίες και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το site της εφημερίδας Ελευθερία Λαρίσης, ο εκκωφαντικός θόρυβος έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη συνοικία, υποχρεώνοντας τους κατοίκους να βγουν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Οι πρώτες εικόνες μετά την έκρηξη, μεταδίδει το site, θύμιζαν βομβαρδισμένη πόλη: τοίχοι της πολυκατοικίας κατέρρευσαν, σπασμένες τζαμαρίες στα καταστήματα και στα σπίτια της περιοχής, κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Στο σημείο της έκρηξης έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που απέκλεισαν την περιοχή και άρχισαν τις έρευνες στο χώρο της κατεστραμμένης εισόδου και στο υπόγειο της πολυκατοικίας.
Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται άντρες του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών, οι οποίοι παρουσία εισαγγελέα εξετάζουν τον χώρο, ενώ αναμένονται και άντρες της αντιτρομοκρατικής από τη Θεσσαλονίκη, καθώς ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.