18 Μαρ 2014

Απολογείται η πλειοψηφία των μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής

Απολογείται η πλειοψηφία των μελών της ΚΟ της Χρυσής ΑυγήςΥπο ασφυκτικές και ανεξέλεγκτες φυγόκεντρες δυνάμεις καλείται να απολογηθεί η πλειοψηφία των μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής στα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για το αδίκημα της συμμετοχής και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Η ενέργεια του βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου να ανεξαρτητοποιηθεί αλλά και ο θόρυβος που δημιούργησαν πληροφορίες περί επικείμενης αποχώρησης και του κ. Στάθη Μπούκουρα προκαλούν πανικό στο εσωτερικό του ακροδεξιού μορφώματος, με αποτέλεσμα ορισμένα μέλη του να θεωρούν ότι έχει πέσει η κοινή γραμμή άμυνας και πως πλέον πρέπει ο καθένας να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Το γεγονός αυτό λειτουργεί καταλυτικά στο να αναδυθούν στην επιφάνεια εσωτερικές κόντρες, βεντέτες και διαγκωνισμοί που προϋπήρχαν αλλά η δημοσκοπική καρποφορία τις κρατούσε στην αφάνεια.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονιστεί ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής  θα απολογηθούν οι κ.κ. Αντώνης Γρέγος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Δημήτρης Κουκούτσης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και ο κ. Νίκος Μίχος γι αυτό της οπλοκατοχής. Το απόγευμα τα μέλη της επιτροπής θα μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού για να εξετάσουν τους κ.κ. Ν. Μιχαλολιάκο, Γ. Λαγό, Χρ. Παππά, Γ. Γερμενή και Παν. Ηλιόπουλο για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.

Πέραν αυτών οι νέες αποκαλύψεις για την δράση ορισμένων μελών του κόμματος  όπως αυτή καταγράφεται από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το "Πρώτο Θέμα" αυξάνει την δυσφορία αρκετών βουλευτών που θεωρούσαν ότι η μόνη τους σχέση με την ΧΑ είναι η υπεράσπιση "της πατρίδας" και όχι δημιουργία πυρήνων τυφλής βίας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες οι διαφοροποιήσεις δεν θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ώρες και αυτό γιατί κανείς δεν επιθυμεί να συνδυαστούν με τις δικαστικές διώξεις.
Αξίζει άλλωστε να τονιστεί ότι συγκεκριμένος βουλευτής "πάγωσε" την εντονότατη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος τον απέσυρε αιφνιδίως και αδικαιολόγητα απο την μάχη της διεκδίκησης συγκεκριμένης μεγάλης περιφέρειας προκειμένου αυτή να μην συνδυαστεί με τις επίκαιρες δικαστικές εξελίξεις.

Πηγη: Protothema.gr