30 Σεπ 2015

Για τη διαδικασία εκλογής προέδρου ενημερώνεται ο Β.Μεϊμαράκης

Για τη διαδικασία εκλογής προέδρου ενημερώνεται ο Β.ΜεϊμαράκηςTους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου ζήτησε και παρέλαβε από την αρμόδια διεύθυνση του κόμματος, ο διευθυντής του γραφείου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσο αφορά την εκλογή του νέου προέδρου, κίνηση η οποία για πολλούς θεωρείται ως προς το πρώτο βήμα για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Βήμα, η υποψηφιότητά του θα συνοδεύεται από πολύ μεγάλο αριθμό υπογραφών -στενοί του συνεργάτες μιλάνε για 150-170 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής- και ο στόχος του είναι να κάνει σε πρώτη φάση επίδειξη δύναμης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος δεν θέλησε να υπογράψουν οι βουλευτές, με το σκεπτικό πως δεν πρέπει η ΚΟ να διχαστεί, αλλά και οι περιφερειάρχες που αποτελεί και μήνυμα για τον έτερο διεκδικητή της εξουσίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, που έχει συγκεντρώσει περίπου 70-80 υπογραφές.

Τη μάχη των υπογραφών έχει κερδίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει και τη στήριξη του πατέρα του, του επίτιμου προέδρου της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που δραστηριοποιείται έντονα με ό,τι αυτό σημαίνει για τις συμμαχίες που αναπτύσσει.

Ο αγώνας για τη συλλογή υπογραφών συνεχίζεται για τους Άδωνι Γεωργιάδη που έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος και Βασίλη Κικίλια που ευελπιστεί να λάβει στήριξη από ένα τμήμα των λεγόμενων «σαμαρικών» βουλευτών.

Εξάλλου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης γνωστοποίησε με αιχμηρή δήλωσή του ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος.