15 Οκτ 2015

Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη λόγω... capital controls

Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη λόγω... capital controlsΛύση στο πρόβλημα που είχε ανακύψει με την Βίκυ Σταμάτη η οποία αν και αποφυλακίστηκε με απόφαση  του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δήλωσε αδυναμία να καταβάλλει την εγγύηση που της επιβλήθηκε ύψους 50.000 ευρώ, ως όρος για την αποφυλάκισή της, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι.



Ειδικότερα, ο δικηγόρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, έκανε χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν.

Με βάση αυτή την υπουργική απόφαση και έπειτα από συννενόηση με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ο κ. Παγορόπουλος κατάφερε να αποφυλακίσει τη Βίκυ Σταμάτη.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση που ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί, καταλαμβάνει όλες τις εγγυοδοσίες αλλά και άλλες δικαστικές πράξεις με οικονομικό αντικείμενο (παράβολα κ.λπ.) και όλους τους κρατούμενους – κατηγορούμενους.
Πλέον, η Βίκυ Σταμάτη με την κατάθεση του διαβατηρίου εκ μέρους της αναμένεται να βγει από το Δρομοκαϊτειο, ελεύθερη πλέον έπειτα από την απόφαση της Δικαιοσύνης.