31 Οκτ 2016

Παππάς: Aλλαγή του νόμου για τις άδειες μόλις δούμε το σκεπτικό του ΣτΕ

Παππάς: Aλλαγή του νόμου για τις άδειες μόλις δούμε το σκεπτικό του ΣτΕΣήμερα, Δευτέρα, κατατίθεται στη Βουλή η αναστολή της διάταξης που αφορά τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ στη γενική γραμματεία Ενημέρωσης, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη συνολική αλλαγή του νόμου 4339/15 για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μόλις δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του ΣτΕ.


Εάν τελικά σήμερα αποφασιστεί η συγκρότηση του ΕΣΡ, ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, ανέφερε μιλώντας στον Real fm.

Ερωτηθείς για την πρόταση Πολύδωρα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν κυρίως από τη ΝΔ, υπενθύμισε ότι ο κ. Πολύδωρας ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ, το οποίο μάλιστα είχε πολλές φορές βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ωστόσο, πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, ακόμα και αυτό το πρόσωπο η ΝΔ βρήκε τον τρόπο να το επικρίνει. 

«Αυτή τη στιγμή παρανομούμε όλοι μαζί, γιατί δεν έχει παραταθεί και το καθεστώς της προσωρινής άδειας, με απόφαση του ΣτΕ από το 2010» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς και κάλεσε τη ΝΔ, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης, να διευκρινίσει ποιες διατάξεις του νόμου θέλει να καταργηθούν.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συναινούσε και σε πρόσωπα εκτός του κόμματος και ήταν η ΝΔ που υπαναχώρησε. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «είμαστε ενώπιον της συνεδρίασης, δεν προεξοφλώ τίποτα».
Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΝΔ σε βάρος του, με αφορμή δημοσίευμα, σημείωσε: «Στη θέση αυτή βρίσκομαι όχι γιατί απολαμβάνω την εμπιστοσύνη της ΝΔ, αλλά την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού». Καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής του και υπογράμμισε ότι σήμερα είναι η μέρα για το ΕΣΡ.