13 Ιαν 2017

Μαξίμου: Η απόσυρση του ΔΝΤ μπορεί να αποτελέσει διέξοδο

Μαξίμου: Η απόσυρση του ΔΝΤ μπορεί να αποτελέσει διέξοδοΘετικά αποτιμά η κυβέρνηση τη θέση Σόιμπλε, ότι χωρίς το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, οι Ευρωπαίοι θα καταλήξουν σε δική τους λύση, αλλά με νέα συμφωνία με την Ελλάδα. Πηγές από το Μαξίμου σημειώνουν ότι πιθανή απόσυρση του ΔΝΤ θα δώσει πιθανή διέξοδο στο δομικό πρόβλημα. Καλοδεχούμενη η άποψη για ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης, λέει η ελληνική πλευρά.


Ερμηνεύοντας θετικά τη δήλωση του γερμανού ΥΠΟΙΚ περί αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου σημείωναν την Παρασκευή πως «η πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο, είναι μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών που αποτελεί διαρκή τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα και την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος».

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν πως η άποψη ότι η Ευρώπη έχει δικό της θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης «κερδίζει διαρκώς έδαφος σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και από την ελληνική πλευρά είναι εν τέλει καλοδεχούμενη, αρκεί οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις να παρθούν γρήγορα».