25 Αυγ 2012

Μέσα στο πρώτο 15νθημερο Σεπτεμβρίου το πακέτο μέτρων


Εντός του πρώτου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου και πριν από την άτυπη Σύνοδο του Eurogroup, στις 14 Σεπτεμβρίου στην Κύπρο θα έχει ολοκληρωθεί το πακέτο μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα παρουσιασθεί μαζί με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σημαντικός σταθμός είναι η επίσημη Σύνοδος του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου όπου αναμένεται να...
αποφασισθεί και η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχει έρθει προς ψήφιση το πακέτο μέτρων στη Βουλή για να ακολουθήσει η καθοριστική έκθεση της τρόικας.

Κεδίκογλου: Το πακέτο με τα μέτρα κλείνει αρχές Σεπτεμβρίου

Η έκθεση θα επιβεβαιώνει την αξιοπιστία και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ θα περιλαμβάνει και εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία και για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Υπό αυτήν την έννοια, θα επηρεάσει σημαντικά και τις αποφάσεις για την επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, σταθερός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης.

Το πακέτο με τα μέτρα θα κλείσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου, σημειώνει μέσω της Real News και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ταυτόχρονα προειδοποιεί με κυρώσεις βουλευτές που δε θα τα υπερψηφίσουν, λέγοντας ότι «θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα» ενώ κάνει σαφές  ότι δεν θα επιτραπούν ακρότητες σε τυχόν αντιδράσεις συμπληρώνοντας ότι «ο νόμος θα εφαρμόζεται πλέον παντού».

(ert.gr)