23 Αυγ 2012

Έρχεται καυτό 48ωρο


Την ανηφόρα τραβά από σήμερα ο υδράργυρος με την θερμοκρασία να φτάνει τους 38 βαθμούς στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και πιθανόν στα δυτικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική επικρατεί αίθριος καιρός με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
25 έως 37 βαθμούς. Στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις από το απόγευμα θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές και έως 38 και πιθανόν κατά τόπους 39 στις υπόλοιπες.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας. Θερμοκρασία: Από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 34 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν την Παρασκευή και το Σάββατο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 βαθμούς και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου κυρίως το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Ζέστη και την Κυριακή με λίγες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά. Στα υπόλοιπα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι.

Τη Δευτέρα περιμένουμε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια να αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν καταιγίδες στα ορεινά. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

(real.gr)