25 Αυγ 2012

Έρχεται για... να μείνει η τρόικα


Πάνω από 20 ημέρες θα παραμείνουν οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα προκειμένου να κλείσει το πακέτο μέτρων των 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι ελεγκτές των δανειστών θα έρθουν στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο.

Τα μέτρα που θα παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο θα είναι επώδυνα για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, αλλά...
καταβάλλεται προσπάθεια να μην πληγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι με την εξεύρεση ισοδύναμων περικοπών.

Υπό τον κίνδυνο της περικοπής κατά 12% σε μέσο όρο- και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου εφέτος, όπως ορίζει ο νόμος- παραμένουν ακόμη τα ειδικά μισθολόγια. Υπό συζήτηση συνεχίζει να παραμένει και το ενδεχόμενο της πλήρους κατάργησης των «υπολειμμάτων» των επιδομάτων εορτών και αδείας, όχι μόνο για τους εν ενεργεία υπαλλήλους, αλλά και για τους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Οι ελεγκτές της τρόικας, που συζητούν ήδη τα μέτρα ηλεκτρονικώς με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, θα παραμείνουν παράλληλα στη χώρα για να προωθήσουν μαζί με την κυβέρνηση όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε η έκθεσή τους να είναι θετική για την Ελλάδα κι έτσι να εκταμιευτεί η επόμενη δόση των 31 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τέλος Οκτωβρίου θα κριθεί, πάντως, όπως όλα δείχνουν, η τύχη του ελληνικού ζητήματος και αφού προηγηθεί το πόρισμα της τρόικας για την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής.


(ant1online.gr)