30 Αυγ 2012

Το υπουργείο Υγείας αναζητεί λύσεις ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών


Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ είχε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της υγείας και ειδικά οι κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι φαρμακοποιοί.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι...
γίνονται προσπάθειες να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για να μην πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις και ζήτησε κατανόηση από τους φαρμακοποιούς.

Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι το υπουργείο είναι ενήμερο για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

«Πάντως ζητώ από τους φαρμακοποιούς, για μια ακόμη φορά, την κατανόησή τους. [...] Ας αξιοποιούν (την προτεραιότητα που δίνει το υπουργείο στην υποχρέωση της Πολιτείας να εξοφλήσει τα χρέη της στους φαρμακοποιούς) και ας μην τη στρέφουν εναντίον και της ελληνικής κοινωνίας και των δικών τους συμφερόντων» δήλωσε.

«Είναι για την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη η θέση να έχει άμεση και άνετη πρόσβαση ο πολίτης στις υπηρεσίες υγείας, οι υπηρεσίες υγείας να διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο στο οποίο σήμερα παρέχονται και να μη λείψει το φάρμακο από τον ασθενή» τόνισε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι συμφώνησε με τον κ. Βενιζέλο στην ανάγκη διαμόρφωσης εθνικού σχεδίου για τη δημοσιονομική προσαρμογή του υπουργείου, τη διοικητική του μεταρρύθμιση και την αντιμετώπιση των πιεστικών αναγκών, όπως είναι το ζήτημα με τα φαρμακεία, η οικονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Πολιτείας (με την επιστροφή των οφειλών στους προμηθευτές).

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Θα δοθούν, ελπίζουμε, λύσεις οριστικές και όσο γίνεται πιο γρήγορα και θα παρουσιάσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στην Κυβέρνηση αλλά και στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τα θέματα αυτά ξεκινώντας από το φάρμακο, που είναι στην καρδιά του προβλήματος και φτάνοντας μέχρι το νέο υγειονομικό χάρτη».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς, η υφυπουργός Φωτεινή Σκοπούλη, οι βουλευτές και υπεύθυνοι του Τομέα Υγείας του ΠαΣοΚ Δημήτριος Κρεμαστινός και Συμεών Κεδίκογλου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας.

(tovima.gr)