1 Αυγ 2012

«Κωλοτουμπομαχία» μεταξύ Μαριά και Γεωργιάδη (βίντεο)


Οι Νότης Μαριάς και Άδωνις Γεωργιάδης αντάλλαξαν κατηγορίες περί κωλοτούμπας, μνημονεύοντας ροπαλοφόρους, ακόμα και την Ρουμάνα αθλήτρια Νάντια Κομανέτσι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νέο νομοσχέδιο για Ανώτατη Εκπαίδευση που επιφέρει αλλαγές στο "νόμο Διαμαντοπούλου".

Αρχικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστήριξαν ότι...
το νέο νομοσχέδιο, όπως και ο νόμος Διαμαντοπούλου, αποτελεί απότοκο της υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημίων που προωθεί η «τροϊκανή πολιτική».
 
 Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τους Ανεξάρτητους Έλληνες για «γελοιότητα» επισημαίνοντας πως  ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Πάνος Καμμένος είχαν υπερψηφίσει το νόμο Διαμαντοπούλου.
 
 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, απαντώντας θύμισε στον Άδωνη Γεωργιάδη πως είναι αυτός που έχει κάνει τη «μεγάλη κωλοτούμπα» πηγαίνοντας από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ.
 
 «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα νέο πολυσυλλεκτικό κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται με τις αποφάσεις των οργάνων και των μελών του. Οι θέσεις που εκφράσαμε είναι θέσεις ξεκάθαρες», πρόσθεσε, τονίζοντας πως ο Κώστας Μαρκόπουλος ανέφερε στην ομιλία του με ποιο τρόπο οι βουλευτές της ΝΔ εξαναγκάστηκαν να ψηφίσουν το «νόμο Διαμαντοπούλου».
 
 «Εμείς είπαμε όχι σε όλα στο Μνημόνια 2, όταν ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει τότε ναι σε όλα», κατέληξε ο Νότης Μαριάς.

Απαντώντας στην κατηγορία για τη «μεγάλη κωλοτούμπα» ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «είναι πολύ περίεργο να ακούω αυτό τον χαρακτηρισμό για την μεταβολή από το ένα κόμμα στο άλλο από κάποιον που ήταν στα νιάτα του στο ΚΚΕ ΜΛ, το 2000 υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, το 2010 υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ και το 2012 με τους Ανεξάρτητους Έλληνες». «Αν εγώ είμαι κωλοτούμπας εσείς είστε η Νάντια Κομανέτσι με μούσια», τόνισε.
 
«Η πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα του καθενός είναι γνωστή, εμείς ούτε ροπαλοφόροι ήμασταν, ούτε με τσεκούρια πηγαίναμε, ούτε σπάγαμε διαδηλώσεις», απάντησε ο Νότης Μαριάς. «Απαντώ στον Άδωνη Γεωργιάδη: Όταν ψήφισε ‘ναι’ στο πρώτο Μνημόνιο, ‘ναι’ στο δεύτερο Μνημόνιο και έχουμε 1.200.000 ανέργους, 3.000 αυτοκτονίες και έχουμε μία χώρα στο περιθώριο, εγώ από το 1975 ήμουν σταθερός στο πλευρό του λαού», κατέληξε.

(tvxs.gr)