24 Αυγ 2012

Γαλλικός Τύπος: Διαφορετική η στάση του Ολάντ απέναντι στην Ελλάδα


Εν αναμονή της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στο Παρίσι ο γαλλικός Τύπος σήμερα αναλύει τις δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο Βερολίνο στη συνάτησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και επισημαίνει μια μικρή διαφοροποίηση στη στάση του Γάλλου προέδρου απέναντι στην Ελλάδα...


«Στον Φρανσουά Ολάντ διακρίναμε μια μικρή ακαμψία, ο τόνος του ήταν ελαφρά πιο αυστηρός για την Ελλάδα» γράφει η Fiagaro, ενώ η Journal du Dimanche υπογραμμίζει ότι «ο Γάλλος πρόεδρος τώρα που απέσπασε το σύμφωνο για την ανάπτυξη είναι λιγότερο επιθετικός απέναντι στην Μέρκελ  σε σχέση με το ξεκίνημα της προεδρίας του».

Την ίδια ώρα πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι Μέρκελ και Ολάντ την Πέμπτη μίλησαν την ίδια γλώσσα κατά τη συνάντησή τους, ενώ ασκούν κριτική στον Γάλλο πρόεδρο λέγοντας «μετά την τρίμηνη σιωπή του για τη χώρα μας έδωσε την εντύπωση εχθές ότι απήγγειλε δήλωση της Μέρκελ».

Χαρακτηριστικός είναι επίσης ο τίτλος άρθρου του Nouvel Observateur «Ολάντ και Μέρκελ είναι πολύ σκληροί με την Ελλάδα και όχι με την Ευρώπη;» , ενώ υπογραμμίζει πως  «πολύ αδιαλλαξία στην περίπτωση της Ελλάδας μπορεί να είναι καταστροφική για την Ευρώπη».

(star.gr)