23 Αυγ 2012

Επιμένει η Citigroup: Στο 90% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ


Στο 90% διατηρεί τις πιθανότητες αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ η Citigroup. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε νέα έκθεσή της που είδε το φως της δημοσιότητας, οι πιθανότητες μιας ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνη παραμένουν εξαιρετικά υψηλές, στο 90%.

Μάλιστα, κατά τον οίκο, η Ελλάδα δεν αποκλείεται να αποχωρήσει άμεσα από το ευρώ, ήτοι τον Σεπτέμβριο ή το αργότερο τον...
Οκτώβριο.

Στη νέα έκθεσή του οίκου, την οποία έχει συντάξει ο Jurgen Michels και η ομάδα του, γίνεται ειδική αναφορά στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στη γερμανική εφημερίδα Bild.
Κατά τη Citi, με το να προειδοποιεί ο κ. Σαμαράς - μέσω της συνέντευξής του αυτής - για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και ζητώντας περισσότερο χρόνο και όχι περισσότερα χρήματα, αυτό που κάνει είναι να δοκιμάζει το περιθώριο ελιγμών που έχει έναντι των γερμανικών απαιτήσεων.

"Eνώ το μήνυμα της γερμανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα πως δεν θα υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση μοιάζει ισχυρό, τελικά φαίνεται πως υπάρχουν περιθώρια για να κερδίσει η Αθήνα περισσότερο χρόνο", σημειώνει επίσης ο οίκος.

Ωστόσο προειδοποιεί πως όσο η Ελλάδα συνεχίζει να έχει έλλειμμα, ο περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερη χρηματοδότηση, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να κλείσει το χάσμα των διαφωνιών αναμέσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα.

(kerdos.gr)