29 Νοε 2012

Αλ. Τσίπρας: Περισσότερο αβέβαιη από ποτέ η βιωσιμότητα του χρέους


Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι περισσότερο αβέβαιη από ποτέ την ίδια ώρα που παραμένει η βεβαιότητα με την οποία ο ελληνικός λαός εξωθείται στην φτώχεια και τη δυστυχία, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Δραγασάκη με τίτλο: «Ποια έξοδος; Από ποια κρίση; Με ποιες δυνάμεις;».

 Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την...
ελληνική κυβέρνηση ότι ακολουθεί πιστά την γραμμή «ότι πουν οι δανειστές» ενώ για τους ευρωπαίους εταίρους είπε πως αρνούνται να δουν το αδιέξοδο.

Μάλιστα χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup «γεμάτη παγίδες και γκρίζες ζώνες» και υποστήριξε ότι η Ελλάδα κέρδισε αυτό που υποτίθεται ότι ήταν δεδομένο, δηλαδή την τμηματική εκταμίευση των δόσεων, που οι δανειστές όφειλαν – βάσει της δανειακής σύμβασης - να έχουν καταβάλλει ήδη.

«Οι τελευταίες εξελίξεις δεν έδωσαν φυσικά οριστική διέξοδο στο ζήτημα του χρέους. Είναι μια μεταβατική κατάσταση, η οποία όπως και οι προηγούμενες, θα βρεθεί πολύ γρήγορα σε αδιέξοδο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πολιτική των Μνημονίων έχει διαλύσει την πραγματική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

«Το παραδοσιακό πολιτικό κατεστημένο, μαζί με τους, πάντα πρόθυμους να ξεπουλήσουν την πολιτική τους αξιοπιστία, φίλους μας της ΔΗΜΑΡ, έχει δώσει τα ρέστα του για την υλοποίηση ακόμα και της πιο εξωφρενικής απαίτησης των δανειστών μας», συμπλήρωσε.

Το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε, είναι να συγκροτήσει μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική συμμαχία γύρω από μια αριστερή κυβέρνηση και ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν αύριο στο ΣΕΦ, ξεκινά το εγχείρημα για ένα μαζικό κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ένα κόμμα «από τα κάτω», εξοπλισμένο όμως με μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

(naftemporiki.gr)