30 Νοε 2012

Καυστικά σχόλια για άρθρο του Γ. Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος και ΕΕ


Άρθρο- ανάλυση για την κρίση στην Ευρώπη δημοσιεύει σήμερα στην ιστοσελίδα «Huffington Post» ο Γιώργος Παπανδρέου, υπερασπιζόμενος μεταξύ άλλων την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για μια καλή ιδέα που καλό θα ήταν να εφαρμοστεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών και την πιο άμεση συμμετοχή τους...
Καυστικά και επικριτικά είναι τα σχόλια αναγνωστών.

Στο άρθρο του με τίτλο «Οι πολιτικές του φόβου», ο Γ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι η ΕΕ άξιζε το Νόμπελ Ειρήνης αφού αποτελεί ένα μήνυμα να μην εγκαταλειφθούν οι προσπάθειες και ότι το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να διαλυθεί.

«Η πρόσφατη εμπειρία μου με την ενασχόληση της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ενίσχυσε την πεποίθησή μου ότι πρόκειται για μια πολιτική, παρά για μια οικονομική κρίση. Είμαι πεπεισμένος ότι με την πολιτική θέληση θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει πολύ πόνο, να είχαμε καταπραϋνει τους φόβους των αγορών και να σταθεροποιούσαμε το ευρώ, ενώ ταυτόχρονα να είχαμε μεταρρυθμίσει τις πάσχουσες, μη βιώσιμες οικονομίες όπως η δική μας στην Ελλάδα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι παρόλα όσα γράφονταν περί του αντιθέτου ο ελληνικός λαός είναι αυτός που πρώτος και κυρίως ήθελε αυτή την αλλαγή.

«Αντιθέτως επιτρέψαμε στο φόβο και την έλλειψη εμπιστοσύνης να μας νικήσουν. Και ο φόβος προκαλεί περισσότερο φόβο και αμφιβολία…» γράφει ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η Ευρώπη μπορεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πρώτα πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας. Γι' αυτό πρότεινα την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να συζητήσουν και να αποφασίσουν για το μέλλον τους» υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να επανεξεταστεί ο τρόπος εκλογής των αντιπροσώπων (της κάθε χώρας) στην ΕΕ και τους τρόπους λήψης αποφάσεων. Ένας πρόεδρος της ΕΕ εκλεγμένος από το ευρωκοινοβούλιο, πανευρωπαϊκά δημοψηφίσματα, μορφές πιο άμεσης συμμετοχής των πολιτών», γράφει ο πρώην πρωθυπουργός.

Τα σχόλια των αναγνωστών της Huffington Post
«Απλώς απίστευτο…διάλεξη για την Ευρώπη από έναν άνθρωπο που είναι άμεσα υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και η Ευρώπη» γράφει ο χρήστης SFK14

«Τα' πε σαν αληθινός Έλληνας φορολογούμενος» γράφει ο χρήστης Finnish reader

«Αυτοί οι πολιτικοί νοιάζονται μόνο για τους εαυτούς τους και το πολιτικό τους μέλλον και όχι για τους πολίτες» γράφει ο χρήστης wei xu.

(e-go.gr)