7 Δεκ 2012

Τσίπρας: Μόνο η κυβέρνηση είναι υπό απόλυση


Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο, όπως είπε, οδηγεί στη φτωχοποίηση.

«Και μόνο που "έπεσε" η σκέψη για φορολογία 45% σε εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, σας ξεγυμνώνει για όσα λέγατε και αποκαλύπτει ότι...
στόχος είναι η διάλυση της μεσαίας τάξης. Αυτό το νομοσχέδιο είναι απορρύθμιση- και μόνο στην εξαθλίωση οδηγεί. Μην το αποκαλείτε μεταρρύθμιση», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς ότι δεν έρχονται στη Βουλή να δώσουν απαντήσεις.

Για το θέμα της διαθεσιμότητας ζήτησε από την κυβέρνηση να μην την αποκαλεί μεταρρύθμιση γιατί όπως είπε επικαλούμενος δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, οδηγεί στις απολύσεις. «Το μόνο που θα μπει σε διαθεσιμότητα είναι το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης σας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο της τεχνητής έντασης».

Αναφερόμενος, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείου τύπου της ΝΔ την παραμονή της ημέρας μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια πρωτοφανή, μισαλλόδοξη, μετεμφυλιακή ανακοίνωση, μια νοσηρή ιδέα εγκεφάλων κοντά στον πρωθυπουργό που επιχειρώντας να αλλάξουν ατζέντα οδήγησαν τη χώρα στο 1949.

«Προσβάλετε όσους επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε «ξαναβάλτε στο συρτάρι την πολιτική της έντασης και του διχασμού, γιατί το μόνο που θα κερδίσετε είναι η χλεύη. Δεν σας σώζει κανείς, καμία διαπλοκή, καμία απόπειρα αλλαγής του εκλογικού νόμου όπως προσπαθείτε να κάνετε τώρα με τη συζήτηση για την απλή αναλογική, καμία ακροδεξιά εφεδρεία. Οι πολίτες έχουν αποφασίσει τέλος η τρομοκρατία, η χώρα έχει αξιοπρέπεια και θα την διεκδικήσει».

(ethnos.gr)