19 Μαρ 2013

Αναθεώρηση των αποφάσεων για την Κύπρο ζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί


Η Κύπρος βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών που συναντήθηκαν απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου. "Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για την Κύπρο", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ενώ για "ιστορικό σφάλμα" μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, ο...
Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως «ιστορικό σφάλμα» της απόφαση του Eurogroup και υποστήριξε πως θα πρέπει να διορθωθεί προκειμένου να σταθεροποιηθεί η ευρωζώνη. Παράλληλα σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη. Όσον αφορά το σχέδιο Μανιτάκη ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν οι ακατάλληλοι μέσω της αξιολόγησης. Για το «χαράτσι» τάχθηκε κατά της παράτασης του και επανέλαβε την πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ που είναι ο ενιαίος φόρος ακινήτων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να αναθεωρήσει το Eurogroup την απόφαση του για την Κύπρο: « Η Ε.Ε βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με τέτοιες αποφάσεις. Η Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο» Ο Φώτης Κουβέλης υποστήριξε ότι εκτός από τις εξελίξεις στην Μεγαλόνησο συζητήθηκε και το θέμα της μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο επαναλαμβάνοντας πως δεν θα γίνουν απολύσεις. Επίσης εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του και για την παράταση της πληρωμής του ειδικού τέλους για το «χαράτσι» και το 2013.

Ο υπουργός Οικονομικών που ενημερωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στην Κύπρο δήλωσε «Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη. Είπε παράλληλα ότι "η Κύπρος δεν θα χρεωκοπίσει", ενώ σε ερώτηση σχετικά με το τι θα συμβεί αν η Κύπρος πει όχι στην απόφαση του Eurogroup, ο Γ. Στουρνάρας απάντησε: "Τότε θα δούμε".