27 Μαρ 2013

Είπαμε συνήγορος αλλά όχι και έτσι...


Ο διακεκριμένος δικηγόρος Θέμης Σοφός εμφανίστηκε στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Kontra, όπου το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ.

Οι πλερέζες είχαν πέσει και ο Μάκης Κουρής μόνο που δεν είχε σκάσει από την «αδικία» σε βάρος του αδερφού και του ανιψιού του...


Πρόκειται για «απίστευτη απόφαση» έγραφε το σούπερ και ανάλογα τα σχόλια.

Μέχρι που εμφανίστηκε ο Θέμης Σοφός (παρέμβαση λίγα λεπτά μετά την έναρξη της εκπομπής), για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ο συνήγορος των Κουρήδων αναφέρθηκε επί μακρόν, όπως είχε κάνει και στη δήλωσή του, για το ότι ο Ανδρέας είχε αθωωθεί στην προηγούμενη δίκη, αλλά τσιμουδιά για την προ προηγούμενη που είχε φάει τέσσερα χρόνια φυλακής.

Και προκειμένου να δικαιολογήσει τον μισθό του, εκτόξευσε βέλη προς κάθε κατεύθυνση, ακόμη και προς τη Δικαιοσύνη (με ιδιαίτερα προσεκτική διατύπωση βέβαια).

Αρχισε να μιλάει για τους πελάτες του, λέγοντας:

*Δεν είναι δυνατόν να διαπομπεύεται πρόεδρος μεγάλου εκδοτικού ομίλου (εννοεί τον Ανδρέα Κουρή-συνεταίρο του Νίκου Χατζηνικολάου). Εβαλε από σπόντα και λίγο από Γιώργο Κουρή...

*Δεν είναι δυνατόν να γίνονται «βορά των άγριων θηρίων» οι πελάτες του! (Ποιους εννοεί; Τον Γιαννίκο που είναι ήδη στη φυλακή και τους περιμένει ή τους εργαζόμενους του ALTER και της Αυριανής, που τους έχουν απλήρωτους κάτι χρόνια;)

Εκεί που ξεσάλωσε, όμως, κυριολεκτικά, είναι όταν αναφέρθηκε στους λόγους που κατά τη γνώμη του επηρεάστηκαν οι δικαστές. Και ποιοι είναι αυτοί;

Τα «ψευτομπλογκς», οι «ψευτοσυνδικαλιστές» και τα «τυχαία σχόλια».

Δηλαδή, όσοι γράφουν για την κατάσταση στο ALTER, την Αυριανή και τις οφειλές του Κουρή επηρέασαν τη Δικαιοσύνη!

Σκεφτείτε πόσο μεγάλη υπόσταση μάς δίνει ο καταξιωμένος δικηγόρος Θέμης Σοφός, αφού μπορούμε να επηρεάσουμε όλοι εμείς που γράφουμε για τον Κουρή μία απόφαση προφυλάκισης!

Βέβαια, για να ξεπεράσουν τον βράχο με όλες αυτές τις δικηγορίστικες αναλύσεις του κ. Σοφού, πέταξε ο κ. Ταλαμάγκας μία ερώτηση, που ίσως υποκρύπτει και την «επαναστατική» πολιτική, που θα ακολουθήσει το Kontra. Δηλαδή, διώξεις κατά του μεγάλου εκδότη, του σοβαρού επιχειρηματία με τη συνέπεια στις πληρωμές των εργαζομένων και κυρίως αντιμνημονιακού!

«Κύριε, Σοφέ, διακρίνετε πίσω από την προφυλάκιση Κουρή κάποιου είδους μήνυμα;», τον ρώτησε, με νόημα, ο παρουσιαστής.

Ομως, ο Σοφός δεν τσίμπησε. «Δεν ξέρω αν κάποιοι στέλνουν μηνύματα», απάντησε και έτσι η συζήτηση έληξε άδοξα...

Το «μήνυμα» δεν τους βγήκε.

(crisitime.blogspot.gr)