11 Μαΐ 2013

Νέα διελκυστίνδα Μαξίμου - Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


Σε νέα διελκυστίνδα μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη εξελίσσεται το νομοσχέδιο για την ρατσιστική βία, αφού χθες, Παρασκευή, έγινε γνωστό  από κύκλους κοντά στον πρωθυπουργό ότι το νομοσχέδιο θέλει περαιτέρω επεξεργασία πριν βγει σε δημόσια διαβούλευση.



Τις βελτιώσεις ανέλαβαν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Μέχρι στιγμής ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, αν και είχε προαναγγείλει σε συνέντευξή του ότι το νομοσχέδιο θα έβγαινε σε δημόσια διαβούλευση ώς χθες, Παρασκευή, κρατά χαμηλούς τόνους, καθώς την ώρα που το Μαξίμου έλεγε ότι το νομοσχέδιο θέλει βελτιώσεις, από το υπουργείο Δικαιοσύνης γινόταν γνωστό ότι το κείμενο είναι έτοιμο και είχε αποσταλεί στην ΓΓ της κυβέρνησης και στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Πάντως, πέραν των νομοτεχνικών βελτιώσεων, όπως επισημαίνει η Καθημερινή το Σάββατο, η διαφορά Μαξίμου - Ρουπακιώτη είναι πολιτική και αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής.

Στελέχη της κυβέρνησης καταλογίζουν στον κ. Ρουπακιώτη ότι συγκρότησε ένα νομικό κείμενο με κυρίαρχο στόχο της Χρυσή Αυγή παραγνωρίζοντας πολιτικές παραμέτρους.

«Ενώ σκοπό έχει να πλήξει την Χρυσή Αυγή, στην πραγματικότητα την εξυψώνει διωκόμενη» λένε στην εφημερίδα στελέχη της κυβέρνησης, επιμένοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η οργάνωση του Ν.Μιχαλολιάκου να ηρωοποιηθεί, αντιθέτως πρέπει να της δοθεί απάντηση πολιτική.