2 Μαΐ 2013

Προβληματισμός στο Μαξίμου για το πολεμικό κλίμα στην Ιπποκράτους


Με το βλέμμα στην Ιπποκράτους κινείται το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αναγνωρίζουν ότι οι εύθραυστες ισορροπίες και πολύ περισσότερο ένα σκηνικό σύγκρουσης στο ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις και στην κυβερνητική συνοχή.



Σύμφωνα με Τα Νέα, για την εσωκομματική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη με φόντο τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ενημερώνεται λεπτομερώς ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν στην περίπτωση που οι τριβές στο πράσινο στρατόπεδο ενταθούν το επόμενο διάστημα, να επανέλθει πιεστικά από την πλευρά του κ. Βενιζέλου και το θέμα του ανασχηματισμού.

Πέραν της ανησυχίας για τις συνέπειες από μία ρήξη κορυφής στο ΠΑΣΟΚ, είναι προφανές ότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο προβληματίζονται και για το ενδεχόμενο ο κ. Βενιζέλος να χρησιμοποιήσει ως όπλο στην εσωκομματική μάχη και την προώθηση βουλευτών ή κεντρικών στελεχών του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς δεν προτίθεται να αλλάξει το σχεδιασμό του ως προς το χρονοδιάγραμμα του ανασχηματισμού, που όπως όλα δείχνουν μεταφέρεται τον Ιούλιο, μετά το συνέδριο της ΝΔ και τη νέα αξιολόγηση της τρόικας.