4 Μαΐ 2013

Κουβέλης: Ισως τον Ιούλιο ο ανασχηματισμός


Μέσα στον Ιούλιο εκτιμά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ότι θα γίνει ο ανασχηματισμός της, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι η συνεχιζόμενη συζήτηση περί ανασχηματισμού κάνει κακό στην παραγωγή του κυβερνητικού έργου.



«Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο ανασχηματισμός δε θα γίνει άμεσα. Χρονικά θα τοποθετούσα αυτό το ενδεχόμενο τον Ιούλιο, ωστόσο πρόκειται για απόφαση του πρωθυπουργού», τονίζει ο κ.Κουβέλης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών.

Ερωτηθείς για το τι θα διεκδικήσει η ΔΗΜΑΡ στον ανασχηματισμό και για τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών από το κόμμα του στην κυβέρνηση απαντά: «Εχω ήδη πει ότι η διαρκής συζήτηση για ανασχηματισμό βλάπτει την παραγωγή του κυβερνητικού έργου. Το ζητούμενο κάθε φορά είναι η αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης. Αυτό δεν εξαντλείται στα πρόσωπα που συγκροτούν την κυβέρνηση αλλά αφορά πρωτίστως σε πολιτικές, στοχοθεσία, διαδικασίες σχεδιασμού και παραγωγής έργου. Τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η θέση μας σχετικά με τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών δεν έχει αλλάξει. Η συζήτηση στο κόμμα μας δεν έχει επιφέρει -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- αλλαγή της θέσης μας».

Αναφορικά με το αν θα θέσει βέτο στην παραμονή των κυρίων Μανιτάκη και Ρουπακιώτη, ο κ.Κουβέλης σημειώνει: «Θεωρούμε ότι οι κκ. Μανιτάκης και Ρουπακιώτης έχουν ανταποκριθεί με επιτυχία στα υπουργικά τους καθήκοντα και δικαίωσαν την επιλογή μας να τους προτείνουμε. Δεν βλέπω κανένα λόγο για μη παραμονή τους στο κυβερνητικό σχήμα. Τους περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη».

Σχετικά με το ενδεχόμενο η τρόικα να ζητήσει νέα μέτρα τον Ιούνιο, ο κ.Κουβέλης επισημαίνει ότι «δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων στην επόμενη επίσκεψη της τρόικας. Οι παρεμβάσεις που θα ζητήσουν θα αφορούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, με έμφαση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».