13 Μαΐ 2013

Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας


Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση επέλεξε το γήπεδο των πανελλαδικών εξετάσεων για να επιδείξει πυγμή εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο 105,5».



Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση είχε πραγματική έγνοια για τους μαθητές θα ανέστειλε την εφαρμογή των μέτρων και θα ξεκινούσε διάλογο μετά τις εξετάσεις. Αλλά επέλεξε να προκαλέσει τους καθηγητές.

Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, γιατί στόχος της είναι να επιβάλλει νόμους που υπερβαίνουν την ίδια τη Δημοκρατία· έχουν αποφασίσει μηδενική ανοχή σε όποιον αντιστέκεται, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αίσθηση αλαζονείας είναι που θα οδηγήσει αυτήν την κυβέρνηση σε όλεθρο» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. Εξήγησε ότι η κυβέρνηση επενδύει στην πολιτική της πυγμής, με την οποία πιστεύει ότι μπορεί να επιβάλλει τα πάντα και στον κοινωνικό αυτοματισμό. Υπάρχει όμως ένα όριο, όπως είπε, γιατί αν όλη η κοινωνία έχει υποστεί τη βάρβαρη πολιτική, θα στραφεί κατά της κυβέρνησης.
Ερωτηθείς τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτήν την κατάσταση, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιεί τους πολίτες και στριμώχνει την κυβέρνηση μέσα κι έξω από τη Βουλή». Όπως είπε, αυτό που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε άμεση συνάρτηση με την πίστη των πολιτών ότι η καταρράκωση της Δημοκρατίας δεν είναι νομοτέλεια, ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος.

«Στόχος της τρικομματικής κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά είναι να επιβάλλει στην κοινωνία ότι είναι νομοτέλεια η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ότι είναι πολυτέλεια το Σύνταγμα. Αν το πιστέψουν οι πολίτες, ζήτω που καήκαμε, θα γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Έχουμε πλήρη αίσθηση του τι συμβαίνει, αλλά γνωρίζουμε ότι έχουμε περιορισμένη δυνατότητα να ανατρέψουμε τα πράγματα by the book, μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα είναι ο δρόμος της κοινωνικής πάλης».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του αγώνα των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι τα αιτήματά τους δεν είναι συντεχνιακά, αλλά έχουν να κάνουν με ολόκληρη την κοινωνία και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέξουν τον τρόπο της πάλης τους».