2 Μαΐ 2013

Πάγκαλος: Αν υπάρχει ποινικό αδίκημα, να παρέμβει εισαγγελέας


Τη θέση ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει απορρίψει τις διαρροές και τις φήμες για τα οικονομικά του κόμματος εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στη διαμάχη μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου.


«Ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε από τον κ. Παπανδρέου γιατί υπήρχαν διαρροές και φήμες και αισθάνθηκε την ανάγκη να το κάνει. Κάκιστα υπάρχουν διαρροές και φήμες. Κάκιστα αισθάνθηκε την ανάγκη ότι έπρεπε να το κάνει», δήλωσε ο κ.Πάγκαλος σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

«Αν υπάρχει ποινικό αδίκημα μετά το πόρισμα των ελεγκτών, τότε θα πρέπει να έχει τη μεταχείριση που έχουν τα αδικήματα όλων των πολιτών, δηλαδή την εισαγγελία», πρόσθεσε, ενώ πεσήμανε ότι «έπρεπε να πει ότι όσο δεν έχει τελειώσει ο έλεγχος δεν θέλω να γίνεται καμιά συζήτηση για το θέμα».

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος εκτίμησε ότι η εκκαθάριση του παρελθόντος είναι ορθή, όπως επίσης και η παρουσία ελεγκτών. Παρόλα αυτά τόνισε ότι «πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει ο έλεγχος και να δούμε τι θα προκύψει από τα πορίσματα των ελεγκτών».

Αναφορικά με την χρηματοδότηση των κομμάτων, ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι πρέπει να επιτρέπεται η χρηματοδότηση από φυσικά πρόσωπα με όρια και να δημοσιεύονται μέσω ίντερνετ.