3 Σεπ 2013

Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει την 3η του Σεπτέμβρη, 39 χρόνια μετά



Με ένα διήμερο πολιτικό και επιστημονικό συνέδριο, που θα έχει κύριο θέμα του την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το στοίχημα, θα γιορτάσει το άλλοτε κραταιό Κίνημα τα 39 χρόνια από την ίδρυσή του, στις 3 Σεπτεμβρίου 1974.

Στο διήμερο συνέδριο -3 και 4 Σεπτεμβρίου- στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα συνυπάρξουν ιστορικά στελέχη του κόμματος και στελέχη της νεότερης γενιάς.

Είδηση από μόνη της αποτελεί το γεγονός ότι ο Κώστας Σημίτης θα βρεθεί μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου στο συνέδριο -αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι ο δεύτερος διέγραψε τον πρώτο το 2008 διαμηνύοντας ότι δεν θα ανεχτεί άλλα μπαϊράκια, με αφορμή τη διαφωνία του κ. Σημίτη στην επιλογή Παπανδρέου να ζητήσει δημοψήφισμα επί της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Η συνύπαρξη των δύο πάντως, αναφέρουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, στέλνει μήνυμα για την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης και το μέλλον του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Πέραν της κοινής παρουσίας των κ.κ. Σημίτη και Παπανδρέου στο συνέδριο θα βρεθούν επίσης η Βάσω Παπανδρέου, ο Τάσος Γιαννίτσης, ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Βασίλης Ράπανος, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Παρασκευάς Αυγερινός, και πολλοί άλλοι.

Αρνήθηκαν να παρευρεθούν η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει επιλέξει την 3η Σεπτεμβρίου για να εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματός του «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».