19 Νοε 2013

Βράβευση Παπούλια



Το Μετάλλιο της Εκατονταετηρίδας του σουηδικού ιδρύματος Ραούλ Βάλενμπεργκ έλαβε ο Κάρολος Παπούλιας σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο. Το ίδρυμα με το όνομα του Σουηδού διπλωμάτη, ο οποίος διέσωσε χιλιάδες Ούγγρους εβραίους το 1944 βράβευσε τον Παπούλια για τους αγώνες του υπέρ της ειρήνης και κατά των διακρίσεων.


Γι’ αυτό το λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παραλαμβάνοντας το μετάλλιο από τους Σουηδούς, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Άουσβιτς. Υπογράμμισε μάλιστα ότι οι Έλληνες δεν θα δείξουν καμία ανοχή σε φαινόμενα αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας. Το ενδιαφέρον ήταν η σύνθεση των προσκεκλημένων, καθώς η εκδήλωση έμοιαζε με τελετή υπέρ της πολυπολιτισμικότητας.

Το «παρών» έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, καθώς και ο ραβίνος Ισαάκ Μιζάν, οι πρεσβευτές στην Αθήνα των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Αρμενίας και της Αργεντινής, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας Βενιαμίν Αλμπάλας, ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Αθηνών Μίνος Μωυσής και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ