30 Ιαν 2017

Success story κατά τον Τραμπ το μπλόκο, «δεν έχει σχέση με μουσουλμάνους»

Success story κατά τον Τραμπ το μπλόκο, «δεν έχει σχέση με μουσουλμάνους»Ανυποχώρητη απέναντι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τις επικρίσεις από το εξωτερικό εμφανίζεται η αμερικανική κυβέρνηση για το «μπλόκο» σε υπηκόους επτά χωρών, υπερασπιζόμενη ως success story την εφαρμογή του μέτρου και με τον Τραμπ να λέει ότι «δεν πρόκειται για μπλόκο σε μουσουλμάνους».

Οι δε υποστηρικτές του νέου προέδρου στις πολιτείες της αμερικανικής ενδοχώρας εμφανίζονται, αντιθέτως με τις εικόνες οργής στις μεγάλες πόλεις, ικανοποιημένοι και ήρεμοι...

Το Σαββατοκύριακο του μπλόκου έβγαλε στα αεροδρόμια άλλο ένα κύμα αυτού που, μετά τις πορείες της ορκωμοσίας, έχει αρχίσει να σχηματίζεται ως κίνημα αντι-Τραμπ.
 
«Για να το ξεκαθαρίσουμε, αυτή δεν αποτελεί μουσουλμανική απαγόρευση, όπως αναφέρουν παραπλανητικά τα ΜΜΕ. Αυτό δεν έχει σχέση με θρησκεία -έχει σχέση με τρομοκρατία και με το να κρατήσουμε τη χώρα μας ασφαλή» είπε.

Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης που μίλησε στους δημοσιογράφους υπερασπίστηκε, όπως μεταδίδει το Reuters, την εφαρμογή του μέτρου -η οποία είχε προκαλέσει σύγχυση και πανικό σε αεροδρόμια της υφηλίου και ήδη μετρά μία πρώτη νομική ήττα. 

«Είναι μεγάλο success story όσον αφορά την εφαρμογή του σε κάθε επίπεδο» ανέφερε ο αξιωματούχος.

Οι επιθέσεις στο προσωρινό μέτρο του Τραμπ δεν περιορίζονται στο αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο. Δύο βαρύνοντες ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, ο Τζον Μακ Κέιν και ο Λίντσεϊ Γκράχαμ, επέκριναν σε κοινή τους δήλωση την κίνηση, λέγοντας πως «φοβούμαστε ότι στο τέλος αυτό το διάταγμα θα γυρίσει μπούμερανγκ στη μάχη κατά της τρομοκρατίας». 

«Στέλνει το μήνυμα, εσκεμμένο ή μη, πως η Αμερική δεν θέλει να έρχονται μουσουλμάνοι σε αυτή τη χώρα» ανέφεραν. Ο Τραμπ απέρριψε την κριτική των δύο ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, χαρακτηρίζοντάς την στο twitter «λυπηρά αδύναμη στο μεταναστευτικό».