29 Ιουν 2012

Πρωτοσέλιδο η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών στον διεθνή Τύπο


«Η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Πορτογαλία βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία. Εάν δεν τις βοηθήσουμε θα υπάρξει αντίδραση-ντόμινο σε ολόκληρη την Ευρώπη, γι’αυτό και χρειάζεται να λάβουμε έκτακτα μέτρα».

Τάδε έφη Elio Di Rupo, πρωθυπουργός του Βελγίου και αυτή είναι η βασική είδηση στη βελγική εφημερίδα Le soir...


Η ιταλική Reppublica δεν θα μπορούσε να εστιάσει σε άλλον από τον Μόντι, και γράφει πως, «φέρνει σπίτι ένα μηχανισμό που θα σταματήσει την κόντρα για τα γερμανικά κρατικά ομόλογα με αυτά άλλων χωρών. Για να φτάσει στο σημείο αυτό είχε απειλήσει μαζί με τον Ισπανό ομόλογό του ότι θα ασκήσει βέτο στο πακέτο των 120 δισ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πράσινο φως για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών».

«Η Ευρωζώνη συμφωνεί σε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» μεταδίδει το βρετανικό BBC, το οποίο υπογραμμίζει τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για να στηρίξουν απευθείας τις δοκιμαζόμενες τράπεζες, χωρίς να φορτώσουν με κόστος δανεισμού τις κυβερνήσεις.

Σημαντική σημείωση του βρετανικού δικτύου είναι η εξής: «Αναλυτές λένε πως η Γερμανία υπέκυψε, έπειτα από πιέσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας για να παράσχουν βοήθεια».

Τέλος, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η αμερικανική Washington Post μιλά για «παροδικές επιδιορθώσεις από τους Ευρωπαίους ηγέτες». Επιπλέον, τονίζει ότι, «σχεδιάζεται χάρτης για τη επούλωση των οικονομικών πληγών, στη 19η Σύνοδο που διοργανώνεται με θέμα την κρίση και η οποία συγκρούστηκε με τη σκληροπυρηνική γραμμή της Γερμανίδας καγκελαρίου».

(protothema.gr)